søndag 7. juni 2009

Tvillingmødre er nok som andre mammaer!

Joa, de er nok det. Skjønt det føles ikke alltid sånn. Noen ganger føles det som om man har tvangstanker, og kontinuerlig tenker dobbelt. Tenker dobbelt gjør man jo, nødvendigvis. Tvangstanker..jo, jeg tror de forekommer oftere hos tvillingmødre. Et tredje aspekt er at det virker som at folk man møter, fremede eller kjente, har et fast sett spørsmål og kommentarer til tvillingmødre.

Fra den dagen jeg kunne titulere meg mor så har jeg svart et ukjent antall ganger på spørsmål som;

- Åh! Er det tvillinger?!?
- Ja, det er det. (Nei, jeg triller bare rundt på naboens baby også, vogna fant jeg på Rema)
- Er det en av hvert kjønn??
- Neida, det er to gutter. (Ja..jeg synes det er så festlig å kle jenter i blått! :p)
- Jammen, de er da i allefall eneggede?!
- Neida, de er toeggede. (Hvor ofte tror du eneggede tvillinger har ulik øyenfarge?)
- Hvorfor kler du dem ikke likt da?
- Fordi de er to forskjellige individer, så jeg synes det er greit. (Det var ihvertfall ikke for at du skulle få mer å spørre om..)

Osv, osv..
De samme spørsmålene hele tiden. Og etter åtte år så får jeg spørsmålene enda, tro det eller ei. Fremdeles spør folk om de er eneggede eller toeggede, selv om det eneste som er likt på dem er nesa. Fremdeles så sier folk at de ikke klarer å holde rede på hvem som er hvem.. fremdeles må jeg redegjøre for hvorfor jeg kler dem ulikt. Merkelig!

Som mor har jeg en vansinnig rettferdighetsans på den måten at om den ene får en kos, så må den andre få. ingen av guttene mine kan få noe den andre ikke får. Det går bare ikke det! Jeg blir nesten personlig fornærmet om det er en av dem somblir bedt på besøk, og ikke den andre. Selv om jeg vet at det er bra for dem.

Når det kommer til klær de skal ha på seg, så er det her tvangstenkingen dukker opp. Når jeg finner frem klær hver kveld til neste dag, så skal de klærne som ble kjøpt på samme tid, på guttelarvene samtidig. Den ene kan ikke gå i noe som ble kjøpt i januar og den andre i marstøy!! Ting som skal legges frem til dem MÅ alltid for tvilling1 ligge til venstre for tvilling 2. sitt.

Kveldsritualer,.. alt må gjøres to ganger, lekser må tas dobbelt, hvilket tar dobbelt så lang tid. Alt koster dobbelt så mye også.*lol*

Fordelen jeg har, er at jeg slipper med en bursdag i året, og når den tid kommer, så slipper jeg sannsynligvis med en eneste konfirmasjon! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig skrevet, Snurpis.

Snurpis sa...

Takk! Det er ikke engang jug! :knegg: